Spelat: Sheriff of Nottingham

Skadeglädje, brutna löften och fyrverkeri av vinstmaximerande svekfullhet. Eller diplomati. En skrattfest, kort och gott.

Det är marknad i Nottingham. Alla spelare turas om att vara knallare och att som sheriff kontrollera vad som tas in till marknaden. Bröd, ost och kyckling är tillåtet. Mjöd, kryddor och vapen är förbjudet. Varje knallare lägger sina varor för inspektion i en säck. Det är upp till sheriffen att kontrollera. Skenhelighet, mutor och löften inför ombytta roller ger spelet nerv, drama och humor.

Vi provspelade för första gången. Det är ett busenkelt spel att försiktigt förstå sig på. Till och med familjens 3-åring kunde i allt väsentligt vara med, även om graden av efterapning var något högre än den ekonomiska medvetenheten (lögner, svek och bortförklaringar har de äldre systrarna redan drillat honom i). 6- och 9-åringarna deltog successivt med allt högre grad av bakslug illistighet. Båda har visat prov på att kunna frisera sanningen tidigare och nu är de ännu skickligare ifråga om de nyanser som bjuds mellan extremerna sanning och lögn. Den välvilligt inställde konstaterar att barnen har lärt sig diplomatins grunder.

Mer information om spelet finns på BoardGameGeek och det kan köpas hos t.ex. AlphaSpel mot skäligt pris och extremt snabb leverans.

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *