Spelat: Dixit

Sagoberättaren väljer en bild och förtäljer en saga med ord, sång, gester eller hursomhelst. Åhörarna väljer varsin bild som också anspelar på berättelsen. Bilderna hålls dolda, blandas och presenteras. Samtliga åhörare gissar vilken bild som är sagoberättarens. Poäng delas ut. Små träkaniner flyttas enligt poängen. Ny sagoberättare.

Det är ett förrädiskt enkelt spel med bilder som är lika vackra och inspirerande som mångtydiga och emellanåt obegripliga. Tillsynes sinnrika historier och associationer gör magplask emellanåt och fullständigt absurda associationer är då och då exemplariska under av precision. Det är ett fantasifrämjande spel som tänder fyrverkerier av berättarglädje.

Vi var sex stycken som provade. En 3-årig pojke, en 6- och en 9-årig flicka, och tre vuxna mellan sisådär 35 och 70. Det fungerande anmärkningsvärt bra även med 3-åringen som deltog engagerat om än med något slumpvisa berättelser och gissningar (slumpen fördelades dock relativt jämnt). Spelomgången tog knappa 45 minuter. Alla uppskattade spelet och tanken på en expansion med fler bilder föll i god jord.

Spelet finns hos bl.a. AlphaSpel med recension på BoardGameGeek.

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *