Om vår sida metaphor.nu

På den här sidan ska vi, Claes, Hilda, My och Rasmus, spela, skriva och prata om rollspel och böcker och om sagans makt och kraft på olika sätt, t.ex. i böcker, på film och teater, och i verkligheten. Till att börja med blir det texter och bilder — och senare ska vi försöka lägga ut några podcast-avsnitt med prat och spel.

När vi spelar rollspel så brukar några andra vara med också, både familj och vänner.

Claes och Hilda tycker mycket om att läsa och My håller på att lära sig både läsa och skriva. Rasmus tycker om både att bläddra i böcker och att lyssna på sagor. Alla fyra tycker om många olika slags berättelser på många olika sätt, inte bara som böcker, utan även film, tv-serier, teater och berättelser vid lägerelden, invid öppna spisen eller över köksbordet. En annan slags berättelse är leken och ännu en är äventyr ute i friska luften.

Vi har spelat lite olika rollspel. Claes spelade bl.a. Äventyrsspels gamla Drakar och Demoner när han var liten och nu har vi spelat t.ex. Spelet om Morwhayle (med farmor), Hjältarnas tid, MouseGuard, Tales From the Loop, lite egna äventyr med systemet Fate och Lucky Luke-inspirerade äventyr med Western.

Vi är inte speciellt regeltrogna alla gånger, utan det viktigaste för oss är en bra berättelse med nerv.

Ganska ofta tar vi med oss rollspelen ut eller lekarna in, så att när vi går till skogs så är vi äventyrarna som följer stigar och stråk in i skogar där oknytt, troll, jättar och monster lurar i skuggorna, bakom stenarna och i djupet av mörka vatten. På samma vis kan indianer, guldgrävare, nybyggare och pälsjägare med båge, pil, kniv, yxa och åskkäpp följa med in från skogsdungar, vattendrag och terrängen runt knuten, och bli Western-äventyr med penna, papper, tärning och berättarglädje.

Claes, Hilda, My & Rasmus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *