Läst: Hösten knackar på

Ute piskar regnet marken, vinden rasar genom trädens grenverk och löv i gul-grön-röda nyanser virvlar. Inne samlar jag barnen och läser sagor. Jenny Lindqvists ”Hösten knackar på” är en lekfullt skriven berättelse om två små syskon som öppnar dörren en höstdag och får besök av höstlöv.

Det är en fartfylld historia som tar vid när löven gör entré. Boken ger utrymme för ett läsande som lockar till att dramatisera med ljud och rörelser. Boken är pedagogisk och ger både bild och namn på några av våra vanliga löv och träd. I slutet av boken finns tips på ett höstpyssel med löv.

Barnen, en tre- och en sexåring, tyckte om boken. De skattade åt lövens framfart och kommenterade friskt vad man får och inte för göra när barnen och löven i berättelsen hoppade i sängar och annat. Efter att vi läst boken sprang vi ut i regnet och samlade ihop några löv tillsammans — ungefär som boken tipsat om.

Boken fungerar bra att läsa både högt och tyst. Den skulle göra sig väl i fritidshem, på skolor och för den som har barngrupper i 4H, Friluftsfrämjandet eller Scouterna.

”Hösten knackar på” är utgiven av Idus förlag och finns att köpa hos bl.a. Adlibris och Bokus.

Claes

2 svar på ”Läst: Hösten knackar på”

    1. Tack själv för en fin bok som bjuder på både läs- och lekglädje med hösten som tema. Det är en bok som tål att läsas om och om igen. /Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *