Tips: Chock — åter från graven

Nu är det bara timmar kvar av Kickstartern för rollspelet Chock: Åter från graven.

Det är inte det gamla rollspelet Chock från Äventyrsspel och 1980-talet, utan ett nytt spel som förvisso flörtar med det gamla spelet liksom känslan och atmosfären kring det som varit. Både regler och setting är nya, där reglerna hämtar inspiration från bl.a. Gumshoe och Powered by the Apocalypse, och där settingen i huvudsak är vår samtid. Men det finns ett antal alternativa settingar, så Anders Fager skriver några äventyr kring beredskapstiden, Pelle Nilsson skriver ett äventyr som utspelar sig i Minnesota i slutet av 1800-talet, duon Oskar Hejll och Anders C Eriks skriver ett äventyr kring Kiviks marknad i slutet av 1970-talet, och själv skriver jag ett äventyr som utspelar sig på Balkan i skuggan av kriget i det forna Jugoslavien.

Det samtida skelettet i Chock: Åter från graven kan skönjas i Anders Blixt äventyr som illustreras av Stefan Kayat, Tomas Arfert äventyr som utspelar sig i en svensk förort, samt ett antal seriestrippar av Ola Skogäng och Michael Stenmark. Anna Gable kommer att bidra med tio nya monster och Tommy Kuusela vid Institutet för språk och folklivsminnen kommer att hjälpa förlaget.

Det är Eloso förlag som bland annat gett ut Historiska äventyr i Göteborg och senaste utgåvan av Sagospelet Äventyr som nu står bakom Chock: Åter från graven.

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *