Spelat: Doctor Who med StoryCube

Häromkvällen tog vi tillfället i akt att prova på att spela en expansion till StoryCube — Doctor Who. Barnen har sett spridda delar och fragment av enstaka avsnitt och även om det inte är fullständigt indoktrinerade i ämnet, så är de tillräckligt insatta i några av pusselbitarna för att börja få ihop berättelser som inte är långt ifrån Moffat. Någon är i fara eller något är fel. Doktorn kommer till undsättning. Ett större ont, t.ex. Daleks med slagordet ”Exterminate!”, visar sig vara problemet. Tardis eller sonic screwdriver används fiffigt och efter egen logik. I lite olika turer så hanterar doktorn något som regelbundet likväl behöver lösas av en kvinna i sällskapet.

Dessa tärningarna lät oss låta Djingis Kahn i maskopi med Daleks, Gråtande änglar och Tystnaden hota hela världen och universum. Doktorn frös läget med sin soniska skruvmejsel och River Song använde Tardis för att väcka Artur och hans riddare av runda bordet att leda Roms legioner mot hotet. Sagans Excalibur behövdes för att segra mot det oövervinneliga och Roms legioner behövdes för att antalet och spridningen av legionärer skulle både bryta och vidmakthålla minnet mot Tystnaden.

Barnen var störtnöjda efter några spel och somnade ovaggade, mumlandes om Tardis, den soniska skruvmejseln, ondska som kan besegras och att nästa doktor ska vara kvinna — den första.

Ett bra spelkväll, i all hast.

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *