Lunchläser om improvisation

Idag är jag egentligen på Gottskär konferenshotell över dagen med en ledningsgrupp, men jag släpade med mig både Fria Ligans Oktoberlandet och några titlar om improvisation både i teater och annat berättande. Jag har alltsedan någonstans i höjd med mellan- eller högstadiet hyst en aversion mot att bli utsatt för det som kallas rollspel och som innebär påtvingade scenframträdanden.

Aversionen har inte varit oreflekterat allomfattande, men ändå. I takt med att jag spellett rollspel (penna-och-papper- eller bordsrollspel), läst till officer och psykolog, och kommit att leda (planera, genomföra och följa upp) utbildningar har jag successivt kommit att både fascineras av och fatta tycke för varianter på drama, teater och rollspel (utöver att jag uppskattat underhållningen när andra står på scen).

Gränslandet mellan improvisation i teater och sagoberättande fascinerar mig särskilt, liksom hur improvisation kan användas i att öva både ledarskap i allmänhet och att leda i kris och kaos. Titlarna i fotot är spännande läsning. Inspirerande om improvisation!

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *