Apocalypse world — stilbildande spel!

Äntligen. Idag fick vi hem den andra utgåvan av Apocalypse World.

När spelet kom i sin första utgåva kom det att bilda skola. I skuggan av Apocalypse World skrevs mängder av spel som var Powered by the Apocalypse. Dungeon World som är ett fantasyspel, The Warren där spelarna är kaniner i ett slags Watership Down eller slikt, NightWitches som iscensätter en sovjetisk enhet bombpiloter med plan från första världskriget under det andra. För att nämna några exempel. Men det finns fler. Många fler.

Det är anekdotiskt skoj att Luke Crane som konstruerat det briljanta Mouse Guard-rollspelet hjälpt till med och stöttat Apocalypse Worlds andra utgåva.

En svensk utgåva är på gång.

Det är länge sedan jag ögnade första utgåvan. Jag ska försöka ta mig an att hacka och husregla ner spelet så att det fungerar för barnen. Måhända modifiera de explicita delarna kring våld och sex. Vi får se om det fungerar. Kanske blir lite enklare när den svenska utgåvan kommer så att jag och Hilda kan läsa åtminstone delar av materialet tillsammans. Om inte annat så kanske vi får gå på systemet i stort med något av andan hos arketyperna och spela apokalyptiskt.

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *